اگرچه اکثر پهپادها برای سرگرمی یا ساخت محتویات چند رسانه ای مورد استفاده قرار می گیرند، محققان انستیتوی کارولینسکا سوئد اخیراً دست به حرکت تازه ای زده اند که می تواند پهپادها را به دیوایس های مناسبی برای مقاصد پزشکی تبدیل کند. این تیم محققان به آزمایش پهپادی پرداخته اند که به دستگاه شوک مجهز شده و می تواند به سرعت به افرادی که در حال تجربه حمله یا ایست قلبی هستند یاری برساند.
بیش از شش میلیون نفر به صورت سالانه به خاطر ایست قلبی فوت می شوند و بیشترین آمار مرگ و میر در سراسر جهان به همین اختلال تعلق دارد. تنها یک نفر از 10 نفر می تواند بیرون از بیمارستان از ایست قلبی جان سالم به در ببرد و سرعت، فاکتوری کلیدی در نجات این افراد است؛ در واقع، با گذشت هر دقیقه از ایست قلبی، شانس نجات فرد تا 10 درصد کاهش می یابد. با درنظرگیری همین موضوع، محققان به راهی هوشمندانه برای کاهش زمان درمان قربانیان ایست قلبی دست یافته اند.
تیم مورد اشاره، دستگاه های شوکی را روی پهپادهای مختلف قرار داد و به مقایسه سرعت رسیدن آنها به محل مورد نظر پرداخت. طی 18 آزمایش مختلف، پهپاد توانست در مدت زمان حدودی 5 دقیقه به محل حادثه برسد؛ این در حالی است که آمبولانس ها به صورت میانگین، 22 دقیقه بعد از تماس به همان محل رسیده اند. ضمناً دستگاه شوک قرار گرفته روی پهپادها از دستورالعملی بهره مند است که به اشخاص حاضر در محل کمک می کند خود وارد عمل شوند.
هالنبرگ می گوید تیم وی در حال حاضر مشغول همکاری با سرویس های فوریت های پزشکی محلی است تا برنامه ای مدون برای پهپادهای مجهز به دستگاه شوک فراهم آورد و این سیستم ها تا دو سال دیگر آغاز به کار کنند.
منبع: دیجیاتو
مطالب مرتبط
سامسونگ دیسپلی، همچنان برترین فروشنده ی نمایشگر گوشی های هوشمند
نوکیا مدیرعامل پیشین سامسونگ الکترونیکس آمریکا را استخدام کرد
حتی خالقان آیفون هم نگران وابستگی انسان ها به تکنولوژی هستند