هارد دیسک ها بر خلاف درایو های SSD از آمار خرابی جالبی برخوردار هستند.از آنجایی که تولید کنندگان هارد دیسک خود به تنهایی قطعات مادر را تولید می کنند،در نتیجه تمامی آمار خرابی و به طور کلی هر گونه آمار مشابه،مستقیما متوجه خود کمپانی است.اما به عنوان مثال بسیاری از تولید کنندگان درایوهای سالید به دلیل آنکه قطعات اصلی یعنی NAND ها را از تولید کنندگان تراشه تحویل می گیرند،نمی توان چندان بر روی آمار خرابی آنها مانور داد.
چندی پیش به آمار خرابی برخی از مدل های کمپانی سیگیت پرداختیم که بسیاری از منابع خبری معتبر اعلام کرده بودند که طی شکایت هایی پای این برند به دادگاه باز شده است.اینک یک آمار به همان جالبی اما از یک برند دیگر در اختیار خبرگزاری ها قرار گرفته است.
این آمار نه توسط یک آژانس تحقیقاتی ارائه شده است و نه یک برند رقیب آن را منتشر ساخته است.این آمار تنها توسط Backblaze ارائه شده است. Backblazeیک موسسه ارائه دهنده سرویس فضای ابری است که در چند شاخه فعالیت می کند.این شرکت به منظور ذخیره سازی اطلاعات از هارد دیسک های 4 برند معتبر جهانی یعنی توشیبا،وسترن دیجیتال،سیگیت و HGST استفاده می کند. Backblazeبه طور معمول در پایان هر سال یک آمار دقیق از کیفیت و کارایی هارد دیسک های مورد استفاده خود را ارائه می دهد.این آمار شامل میزان خرابی در هارد دیسک های مورد استفاده است و بدین ترتیب کیفیت این محصولات از نظر Backblaze مشخص می گردد.اما چرا آمار Backblaze در سالهای اخیر تا به این حد مهم و قابل استناد شده است؟پاسخ بسیار آسان است. Backblaze به دلیل مکانیزم فعالیت خود،از تعداد بسیار بالایی هارد دیسک استفاده می کند.این شرکت در پایان سال 2015 تعداد 39690 عدد هارد دیسک را در اختیار داشته و مورد بررسی قرار داده است.
این محصولات در حجم های مختلف و عموما هارد دیسک های کاربری و یا به اصطلاح در کلاس خانگی هستند.این تعداد هارد دیسک در 1249 غلاف ذخیره سازی قرار گرفته اند.در تصویر مورد نظر آمار خرابی با توجه به فاکتور درصد،کاملا مشهود است.وسترن دیجیتال رتبه اول را به خود اختصاص داده است.7% درصد خرابی،وسترن دیجینال را در این زمینه از دیگران پیش انداخته است.کمپانی سیگیت رتبه دوم با آمار نزدیک به 4 درصد.پس از آن نیز توشیبا با اختلاف نه چندان زیاد از سیگیت در رتبه سوم و در نهایت کمپانی HGST سربلند با کمترین آمار خرابی در رتبه آخر ایستاده است.لازم به ذکر است که Backblaze در این برهه از زمان بیشتر مدل های در حال کار را از مدل های 4 ترابایتی انتخاب کرده است.این در حالی است که تا پایان سال 2015،سیگیت بیشترین خرابی را در هارد دیسک های 3 ترابایتی داشته است.در مدل های 4 ترابایتی نیز وسترن دیجیتال رتبه دار بوده است.HGST موفق به کنترل نسبی آمار خرابی خود در سال های 2013 تا 2015 بوده است.
Backblaze در سال گذشته نزدیک به 65 پتابایت فضای ذخیره سازی جدید را به سامانه خود اضافه نمود.بیش از 85% از خرید های این شرکت در سال گذشته نیز هارد دیسک های 4 ترابایتی بوده اند.برخی منابع معتقد هستند که Backblaze قصد دارد تا هارد دیسک های خود را به زودی با مدل های 6 ترابایت تعویض نماید.ظاهرا مدل های 6 ترابایتی سیگیت دارای خرابی بسیار کمتری هستند اما از سوی دیگر موجبات افزایش قیمت فراهم می شود.علاوه بر آن مصرف انرژی آنها نیز 60% درصد بیشتر است. Backblaze در مورد هارد دیسک های دو ترابایتی HGST گفت:به دلیل ضریب اطمینان بسیار بالای هارد دیسک های مذبور،در حال حاضر برنامه ایی برای تعویض آنها با مدل های دیگر نداریم.
مطالب مرتبط
فناوری جدید توشیبا SSD ها را کوچکتر و ارزان تر از قبل می کند
کمپانی Biostar از نسل تازه مادربرد مختص استخراج ارزهای دیجیتالی خود رونمایی کرد
وسترن دیجیتال فناوری NAND سه بعدی ۹۶ لایه را معرفی کرد