مجله خبری سبز سنتر

بررسی اطلاعات و قیمت گوشی ، لپ تاپ ، تبلت و سخت افزار های کامپیوتر

70 سالگیت مبارک پیرمرد کوچک

کمی بعد از کریسمس سال 1945 میلادی، درست هفتاد سال پیش درچنین روزهایی یک تندیس افتخار برای آلمان چشم به جهان گشود. جنگ جهانی دوم به روز های پایانی نزدیک میشد ولی از پی اثرات مخرب آن، نامی آشنا-جعبه ای و جمع و جور متولد شد که همه ی ما آن را به اسم فولکس واگن بیتل یا فولکس قورباغه ای (در ایران)میشناسیم. هرچند که به اسم های دیگری مانند فولکس واگنtype-1 یا فولکس واگن Bug (حشره) نیز آن را در دنیا میشناسند؛ اما حقیقت این است که همین حشره جمع و جور دوست داشتنی بیشتر از 21 میلیون واحد در دنیا فروخته است که آن را تبدیل به پرتیراژ ترین و پرکارترین خودرو تاریخ میکند که نه فقط ما، بلکه تمام دنیا با آن خاطرات تلخ و شیرین بسیاری دارند. پس این خودرو یک جایگاه ویژه در تاریخچه خودروسازی دنیا دارد، البته نه فقط این خودرو بلکه تمام خودرو چه بد و چه خوب جایگاه ویژه ای در تاریخ دارند، به نظر من هر خودرو بر خلاف تصورات عوام تکه ای آهن و چسب و شیشه نیستند، هر خودرو در طول عمر خود صد ها وقایع تلخ و شیرین تجربه کرده، در غم و شادی همیشه در کنار ما بوده و به ما یاری رسانده، پس از این پس اگر به قبرستان خودرو ها رفتید هر خودرو را به عنوان یک آهن مچاله شده نبینید! او هم احساس دارد، او دوست ماست، با وفا ترین دوست ما، به او احترام بگذارید، این چیزی که اکثر افراد آن را درک نمی کنند.

برگردیم به موضوع اصلی و داستان تولد بیتل

bitel.jpg2

اولین بیتل دنیا،70سال پیش در همین هفته ساخته شد و از کارخانه بیرون رفت، اما پایه های اصلی این خودرو بسیار زودتر از این ها ریخته شده بود. در سال 1934 میلادی، آدولف هیتلر ، پیشوای آلمان در قراردادی با بنیانگذار پورشه، آقای فردیناند پورشه، خواستار طراحی خودرویی ارزان و ساده برای رفت و آمد در اتوبان های جدید سراسر آلمان شد. خودرویی که توسط پیشوای آلمان “KdF-Wagen” یا “خودروی مردم”لقب داده شد، یک خودرو با محور متحرک عقب و دو در که میتوانست به راحتی 2 فرد بالغ به همراه 3 کودک را با سرعت حداکثر 62 مایل بر ساعت یا 100 کیلومتر برساعت سواری بدهد! این خودرو تنها 7 لیتر بنزین در هر 100کیلومتر میسوزاند. هرچند از “خودروی مردم”در آن زمان تنها 630 عدد تولید شد ولی پایه های این خودروی تاریخی در آن زمان بنا نهاده شد.

bitel.jpg1ل 1945 ارتش آمریکا کنترل تاسیسات ساخت بیتل در وولفسبورگ را تسخیر و دو ماه بعد به بریتانیا تحویل داد و یک ماه بعد این کارخانه به ((فرمانداری نظامی بریتانیا)) تغییر کاربری داد.

ولی خیلی سریع افسر ارتش بریتانیا، ایوان هیرست دستور گرفت تا این کارخانه را دوباره راه اندازی کند. در آن زمان یک بمب عمل نکرده میان چندی از دستگاه های خط تولید که غیر قابل جابجایی بودند قرار داشته باید اول آن را خنثی میکردند، اگر آن بمب خنثی نمیشد بیتل شاید به آخر قصه خودش میرسید، که البته به هر حال آن بمب خنثی شد.
هیرست دستش برای راه اندازی مجدد کارخانه بسته بود و به دلیل مشکلات مدیریتی و کمبود مواد اولیه تا پایان سال 1945 میلادی این کارخانه فقط موفق به ساخت 55 عدد بیتل شد. فولکس واگن اما در این رابطه میگوید: (( این تعداد ماشین تولید شده که نشان قابل مشاهده از امید بود، یک شروع جدید بود برای این کارخانه خودروسازی زیر نظر بریتانیایی ها.))
البته که فولکس واگن ایوان هیرست را به عنوان کسی که این شرکت را به کارخانه ای با تولیدات غیر نظامی تبدیل کرد و کسی که به کیفیت و گسترش نمایندگی ها توجه داشت یاد میکند.

bitel
در اکتبر سال 1949 فولکس واگن دوباره به دست آلمان ها افتاد، آن زمان بیتل یک بازیکن کلیدی در توسعه دموکراسی و ثبات اقتصادی آلمان جنگ زده و ویران بود، شاید المان تمام شکوه و جلال خودش را مدیون سخت کوشی مردمانش و کمک بیتل است، می بینید چگونه یک خودرو یک ملت را عزت مند میکند؟ به زودی بیتل تبدیل به یک سمبل شد، یک ستاره در فیلم های هالیوودی و حتی یک خودرو مناسب برای مسابقات اتوموبیل رانی. بیتل افسانه ای ما در طول زندگی خودش دو بار باز طراحی را تجربه کرده که هم اکنون نسخه جدید ان قابل خریداری است، البته کاربری آن از خودرویی خانوادگی به خودرویی اسپرت تغییر یافته است.

bitel.jpg4
مطمعن هستم هنوز هم دیدن یک بیتل در خیابان لبخند را به لبان همه ی ما می آورد و چند ثانیه ای محو تماشای آن میشویم و شاید با دست آن را به یکدیگر نشان دهیم!
بیتل امروز هفتاد ساله شد و ما این تولد را به این پیر باتجربه ی تاریخ خودرو تبریک می گوییم. بیتل تنها یک خودرو نبود، یک نجاتگر و دوستی با وفا مخصوصا برای المان ها است.
تنها چیزی که می توان گفت: تولدت مبارک بیتل دوستت داریم!

bitel.jpg3