مجله خبری سبز سنتر

بررسی اطلاعات و قیمت گوشی ، لپ تاپ ، تبلت و سخت افزار های کامپیوتر

کمیسیون اروپا، اپل را به پرداخت 14.5 میلیارد دلار مالیات محکوم کرد

A man walks up the stairs at the Apple Store in Grand Central Station February 25, 2016. Apple has been in a legal fight with the government in the San Bernardino case, where the FBI wants the company to help hacking the iPhone of Syed Farook, a US citizen, who gunned down 14 people with his Pakistani wife Tashfeen Malik in the California city in December. / AFP / Timothy A. CLARY (Photo credit should read TIMOTHY A. CLARY/AFP/Getty Images)

کمیسیون اروپا اعلام کرد اپل در توافقی غیرقانونی با دولت ایرلند، نزدیک به 13 میلیارد یورو (14.5 میلیارد دلار) مالیات کمتری پرداخت کرده. این مبلغ، جریمه های قبلی اتحادیه اروپا برای کمپانی هایی همچون گوگل، مایکروسافت و دیگران را کاملاً ناچیز جلوه می دهد.

البته رقم اعلام شده را نمی توان جریمه نامید، بلکه در واقع مالیات هایی است که اپل از زیر آنها فرار کرده و حال باید دوباره پرداخت نماید. گفتنی است تحقیقات در زمینه فعالیت های مالیاتی کوپرتینویی ها در سال 2013 آغاز شده و سریعاً نشان داد قرارداد این کمپانی با دولت ایرلند غیرقانونی بوده.

در این حکم گفته شده که اپل توانسته «مزایای قابل توجهی» در مقایسه با رقبایش دریافت نماید، و از آنجا که این عمل مغایر با قوانین اتحادیه اروپاست، باید کمک های مالی دولتی غیرمجازی که طی مدت ده سال پیش از آغاز تحقیقات دریافت داشته، دوباره پرداخت نماید.

لازم به ذکر است این رقم برای سال های 2003 تا 2014 حدود 13 میلیارد یورو برآورد شده، ضمن اینکه با در نظر گرفتن بهره مبلغ طی دوره ده ساله، حدوداً 1 الی 2 میلیارد یورو هم به آن اضافه خواهد شد.

«مارگرت وستاگر» رئیس کمیسیون رقابت اروپا در این رابطه می گوید:

کشورهای عضو اتحادیه نمی توانند مزایایی را برای مالیات برخی کمپانی ها در نظر بگیرند، این عمل خلاف قوانین EU به شمار می رود. تحقیقات کمیسیون اروپا نشان می دهد دولت ایرلند مزایای مالیاتی غیرقانونی را برای اپل در نظر گرفته، و به خاطر آن کمپانی فوق طی دوره تحت بررسی، مالیات به مراتب کمتری نسبت به دیگر شرکت ها پرداخته. در واقع رویه به کار گرفته توسط دولت ایرلند باعث شده مالیات پرداختی کمپانی مورد بحث بر اساس سود حاصله در کشورهای اروپایی، از 1 درصد در سال 2003 به کمتر از 0.005 درصد در سال 2014 تقلیل پیدا کند.

گفتنی است دولت ایالات متحده با این حکم موافق نیست، و معتقد است مالیات اپل باید به خزانه داری این کشور بازگردد. «تیم کوک» هم عقیده دارد «مالیات باید در جایی پرداخت شود که ارزش آفرینی در آن صورت گرفته» و بنابراین از نظر او تنها جایی که اپل باید مالیات بدهد، کشور آمریکا خواهد بود.

با این تفاسیر، کوپرتینویی ها و دولت ایرلند به حکم صادر شده اعتراض نموده و فرجام خواهی را اعلام خواهند کرد.

منبع: دیجیاتو