مجله خبری سبز سنتر

بررسی اطلاعات و قیمت گوشی ، لپ تاپ ، تبلت و سخت افزار های کامپیوتر

اسنودن: ماجرای اپل و FBI در باز کردن قفل آیفون تروریست سن برناردینیو، یک شوی تبلیغاتی و مزخرف است

اگر این چند وقت گذشت جریان دعوای اپل و دادگاه فدرال ایالات متحده و درخواست FBI از این شرکت برای بازکردن قفل گوشی تروریست حادثه سن برناردینیو را دنبال کرده باشید در جریان حجم گسترده پوشش خبری این موضوع می‌دانید. حالا ادوارد اسنودن معروف نقل قولی منتشر کرده که همه این اتفاقات را مزخرف می‌داند.

داستان ساده است؛ یک مجرم اقدام به انجام عملیات تروریستی کرده و در حادثه به وجود آمده خود او نیز کشته شده است. اما سرنخ همه اتفاقات باید در گوشی این تروریست که آیفون است باشد. آیفونی که با اثر انگشت آن فرد قفل شده و گویا دادگاه فدرال امریکا و متخصصان FBI در باز کردن قفل آن عاجز مانده اند. حالا دادگاه از اپل درخواست کرده که قفل این آیفون را باز کند ولی این شرکت به علت تعهداتی که به کاربران خود دارد از اجابت درخواست دادگاه سر باز زده و نمی‌خواهد حریم خصوصی کاربران خود را نقض کند!

بعد از امتناع اپل از انجام خواسته FBI موج گسترده ای به راه افتاد که جملگی آنها اپل را تشویق می‌کردند که نباید حریم خصوصی کاربران را نقض کرد. حتی گوگل، فیسبوک و دیگر رقبای اپل نیز در جبهه ی مدافع این شرکت قرار گرفتند و گویا همگی می‌خواهند جلوی FBI و به عبارتی دزدی اطلاعات کاربران را بگیرند!

به نظر همه چیز در جهت حفظ حقوق کاربران و مشتریان شرکت ها است و بعد از رسوایی های متوالی دزدی اطلاعات کاربران توسط NSA و دولت های مختلف، این بار قضیه جدی است و نهضت ضد دزدی اطلاعات به رهبری اپل شکل گرفته است. اما ادوارد اسنودن، پیمانکار اسبق NSA یا همان آژانس امنیت ملی امریکا که بعد از افشای اسناد دولتی ایالات متحده به روسیه گریخته است نظر دیگری دارد و همه این داستان ها را “مزخرف” می‌داند!

اظهار نظر اسنودن به صورت یک فایل ویدئویی برای کنفرانس Common Cause’s Blueprint for Democracy فرستاده شده بود می‌گوید عدم توانایی FBI در عدم دسترسی به آیفون افراد یک حرف پوچ و مزخرف است. اسنودن در ادامه به قضیه ای اشاره می‌کند که در آن FBI نرم افزار پاک کردن خودکار اطلاعات آیفون کاربران به دلخواه تحت کنترل خود قرار داده و دور می‌زند.

با توجه به قدرت بالای نرم افزاری FBI و سازمان های مشابه آن در زمینه رمز نگاری و رمز گشایی اطلاعات و همچنین طبعیّت بالإجبار و بعضاً داوطلبانه (!) شرکت ها از آنها می‌توانیم بگوییم که حرف های اسنودن چندان هم بی ربط و دور از واقعیت نیست؛ چرا که در سال های گذشته به تناوب خبرهای بسیار زیادی از موارد نقض حریم خصوصی افراد عادی و حتی سیاستمداران شنیده شده که می‌تواند مهر تأییدی بر این اظهار نظر باشد. به هر حال فعلاً اپل و FBI چه به صورت شوی تبلیغاتی باشد و چه واقعی، در حال دعوا هستند و عاقبت این داستان مشخص نیست.

منبع: شهرسخت افزار