در سال 1990 میلادی، مهندسان شرکت Sennheiser تصمیم گرفتند که بهترین هدفون های دنیا را بسازند. نتیجه کار آنها دستگاهی افسانه ای به نام Sennheiser Orpheus بود که 16 هزار دلار قیمت داشت و آنچنان پیشرفته بود که آمپلی فایرهای مخصوصبه خود را داشت و اینطور به نظر می آمد که آزمایشگاه یک دانشمند دیوانه بیرون آمده است.
امروز تنها 300 عدد از آن هدفون وجود دارد که هر کدامشان با قیمتی بالغ بر 30 هزار دلار در سایت eBay فروخته می شوند اما در روز سه شنبه همین هفته شرکت سازنده این هدفون اعلام کرد که مدل جایگزین Orpheus را با قیمت 55 هزار دلار روانه بازار می کند.
این رقم نجومی نشان می دهد که دستگاه مورد بحث همچنان جایگاه نخست گران ترین هدفون های بازار را به خود اختصاص خواهد داد.
اما سوال اینجاست. از آن زمان که نسخه اولیه این هدفون عرضه گردید، تا به امروز چه تغییری در این دستگاه ایجاد شده است که شرکت سازنده آن چنین مبلغ گزافی را از کاربرانش طلب کرده.
روشن است که یک مساله تغییری نکرده: اینکه Sennheiser می خواهد دستگاه های تولیدی اش در راس تکنولوژی هدفون و مهندسی صدا باشند و به معیاری برای سنجش عملکرد دستگاه های دیگر بدل گردند.
این شرکت اعلام داشته که تیم تحت سرپرستی اش برای مدت بیش از یک دهه روی نسخه جدید این دستگاه کار کرده است و هر کدام از آنها نیز هنر دست کارکنانش در آلمان هستند.
مدل جدید نیز همچون نسخه اولیه اش به گونه ای طراحی نشده که به راحتی قابل حمل باشد و در عوض باید آن را درست مانند یک اثر هنری روی میز کارتان قرار دهید.
نسخه های اولیه این هدفون دارای یک آمپلی فایر لوله ای است که از چوب، فلز و شیشه ساخته شده و دکمه ای هم برای روشن و خاموش کردنش در نظر گرفته شده بود.
در نسخه جدید اما، زیبایی ظاهری دستگاه شکلی مدرن تر به خود گرفته و یک آمپلی فایر ترانزیستوری مرمری برای آن در نظر گرفته شده است. شرکت سازنده این محصول اظهار داشته که مرمر مورد نیازش را از کارارای ایتالیا خریداری کرده که در واقع زادگاه میکل آنژ و مجسمه های مرمرینش است.
هرکدام از کنترلرهای این آمپلی فایر نیز با استفاده از یک تکه فلز برنج یکپارچه ساخته شده اند و پس از آنکه هدفون را روشن نمایید، تویوب های شیشه ای خلاء از درون محفظه مرمرین خود بیرون می آید و نورهایی زیبا را از خود ساطع می کند.
مطالب مرتبط
راهنمای خرید غذا ساز و خردکن
بررسی کامپیوتر کوچک ایسوس مدل PN62 سی پی یو i5-10210u
برگ برنده اینتل در آینده تکنولوژی