مجله خبری سبز سنتر

بررسی اطلاعات و قیمت گوشی ، لپ تاپ ، تبلت و سخت افزار های کامپیوتر

لنوو در سراشیبی کاهش درآمد قرار گرفت!

لنوو شرکت رایانه‌ای چینی و چندملیتی است، که از بزرگترین شرکت‌های تولید و توزیع‌کننده لپ‌تاپ، کامپیوتر شخصی، تجهیزات جانبی و دیجیتالی در دنیاست.  دفاتر مرکزی شرکت لنوو در شهرهای پکن و موریزویلِ کارولینای شمالی قرار دارند. این شرکت با نام اصلی «لِجند» (Legend) در سال ۱۹۸۴ توسط لیو شوانژی در شهر پکن تأسیس شد و در سال ۱۹۹۳ با پیشی گرفتن از دو شرکت اِی‌اِس‌تی و کامپک به بزرگترین تولیدکننده داخلی رایانه در چین تبدیل گشت. شرکت لجند به سال ۱۹۹۹ به مقام بزرگترین فروشنده رایانه شخصی در منطقه آسیا-اقیانوسیه (به غیر از کشور ژاپن) دست یافت و به منظور نوآوری در تولید رایانه و تأمین نیازهای مشتریان خود، اقدام به ایجاد چند مرکز تحقیق و توسعه نمود.

این شرکت، نام «لنوو» را در سال ۲۰۰۳ برای خود برگزید که برگرفته از «Le» ابتدای «Legend» و «novo» به معنای «نُوین» در زبان لاتین است.( به معنای «تداعی ایده‌ها» و یا «خلاقیت» است) لنوو دو سال بعد از این تاریخ با واحد مربوط به تولید رایانه شخصی شرکت آی‌بی‌ام ادغام شد و میزان فروش آن در سطح جهان افزایش یافت. طبق برآوردهای دو شرکت تحقیقاتی و مشاوره‌ای فناوری اطلاعات گارتنر و آی‌دی‌سی در ماه اکتبر سال ۲۰۱۰، این کمپانی چهارمین شرکت بزرگ فروش رایانه شخصی در دنیا اعلام شد. (سه شرکت دیگر به ترتیب اچ‌پی، ایسر و دِل بودند) گارتنر میزان رایانه‌های فرستاده شده به نقاط مختلف جهان توسط شرکت لنوو را ۹٫۱۴ میلیون واحد تخمین زد. در سال ۲۰۱۲ لنوو با ارسال ۱۳٫۸ میلیون دستگاه رایانه، پس از اچ‌پی، در رتبه دوم قرار گرفت. محصولات لنوو در سطح جهانی، لپ‌تاپ‌های تینک‌پد و رایانه‌های رومیزی تینک سنتر که به همراه بسته‌های نرم‌افزاری تینک‌وَنتِج ارائه شده و همچنین نمایشگرهای تینک‌ویژن و انواع لوازم جانبی رایانه را شامل می‌شود. این شرکت برای بازار داخلی چین، کامپیوتر سرور و سایر ابزارهای دیجیتالی را نیز ارائه می‌دهد. لنوو محصولات خود را با تولید دوربین دیجیتال، تلفن همراه و تجهیزات شبکه نیز توسعه بخشیده است.  از رقبای شرکت لنوو در بازار رایانه می‌توان به اچ‌پی، دل، ایسر، ایسوس، اپل و توشیبا اشاره کرد.

lenovo-lenovo

اما گزارش های مالی این برند از 3 ماهه سوم سال 2015 میلادی چندان خوشایند نیست.لنوو اعلام کرده است که برای اولین بار در بیش از 6 سال گذشته این کمپانی در سراشیبی کاهش درآمد قرار گرفته است.در این نتایج به حاشیه ناخالص 14.6% درصد،سود عملیاتی 179 میلیون دلار و سود ناخالص 300 میلیون دلار اشاره شده است.آقای chairman Yang Yuanqing از مدیران لنوو در این باره گفت:کاهش سود این شرکت دلایلی مانند کاهش رشد اقتصادی جهان،نوسانات نرخ ارز در بازارهای کلیدی و کاهش درآمد در بازار کامپیوترهای دسکتاپ بوده است.همانطور که می دانید عرضه کامپیترهای دسکتاپ در مدت زمان مشابه،با 8% کاهش همراه بوده است.لنوو در ادامه میزان دریافت سود از شاخه های عملیاتی خود را چنین عنوان کرده است،62.2% سود حاصل از عرضه کامپیوترهای آماده و موارد مرتبط با آن،25.1% حاصل از فروش گوشی های موبایل و تبلت و در نهایت 10.1% نیز سود دریافتی از تجهیزات ذخیره سازی،سیستم های سرور و ارائه خدمات نرم افزاری بوده است.

و اما جالب است بدانید که 27% از این درآمد به واسطه بازار کشور چین،15% آسیا و اقیانوسیه،اروپا و شرق میانه و آفریقا نیز 27% و در نهایت شمال آمریکا و آمریکای لاتین نیز 31% از این آمار را به خود اختصاص داده اند.در 3 ماهه ذکر شده لنوو موفق به فروش 15.4 میلیون کامپیوتر دسکتاپ شده است که 19.7% آن برای کاربران و مصرف کنندگان عادی عرضه شده است و 23.4% آن نیز برای شرکت ها،ادارات و موارد مشابه به فروش رفته است.لنوو 20.2 میلیون گوشی موبایل را تحت عنوان “لنوو” و “موتورلا” عرضه کرده است.با تمام اینها،این کمپانی در سه ماهه سوم و ماه های پایانی سال 2015 با کاهش در آمد مواجه بوده است.

منبع: سخت افزارمگ