مجله خبری سبز سنتر

بررسی اطلاعات و قیمت گوشی ، لپ تاپ ، تبلت و سخت افزار های کامپیوتر

تولد 25 سالگی نخستین وب سایت در چنین روزی

نخستین وب سایت جهان گستر توسط «تیم برنرز-لی» در 25 سال پیش در چنین روزی آنلاین گشت. صفحه یاد شده هنگام انتشار به معنای واقعی جهانی نبود و در تاریخ بیستم دسامبر سال 1990 از طریق اینترنت در شبکه سرن (CERN)، لابراتوار فیزیک هسته‌ای اروپا، به اشتراک جهانی گذاشته شد و چندین ماه بعد در اواخر تابستان سال 1991 میلادی کاملا عمومی گشت.

با اینکه در آن زمان تارنمای مورد بحث در واقع نوعی تعریف و توضیح برای چگونگی کارکرد پروژه «ابرمتنی» بود اما زمینه ای شد برای بسیاری از امکانات اینترنتی که اکنون شاهد آنها هستیم.

شاید لازم باشد در اینجا توضیح دهیم که دو واژه «وب» و «اینترنت» کاملا مجزا از هم هستند و اگر شما هم جزو افرادی هستید که این دو را یکی فرض می کنید باید بدانید وب در حقیقت یکی از خدماتی است که روی اینترنت ارائه می شود و در زبان فارسی هم آن را «تارنما» می خوانند.

در مورد خالق وب یعنی برنرز-لی باید گفت که هنوز هم در حوزه وب مشغول به فعالیت است و در حال حاضر ریاست کنسرسیوم وب جهان شمول را به عهده دارد و بر روند تکامل وب نظارت می نماید. حوزه فعالیت شبکه سرن که نام کامل آن «سازمان اروپایی پژوهش های هسته ای» است هم تا اندازه ای تغییر کرده و با اینکه همچنان تحقیقات شبکه ای (به خصوص محاسبات شبکه) در آن صورت می پذیرند اما بیشتر برای فیزیک ذره ای و ساختِ افزارهای شتاب دهنده ذرات شهرت پیدا کرده است.

نکته اصلی در واقع خود وب محسوب می شود که اکنون بیشتر یک پلتفرم محسوب می گردد تا مجموعه ای از اسناد و در حال حاضر آن را در همه چیز از تلفن همراه گرفته تا هدبندهای واقعیت مجازی می توان پیدا و استفاده نمود. هسته اصلی این سامانه بدون تغییر باقی مانده و همچنان ابزاری پویا و زنده برای به اشتراک گذاری اطلاعات از طریق شبکه جهانی اینترنت در سراسر دنیا به شمار می رود.

مهندسان آلمانی به ارائه راهکارهای فنی و تکنیکی عجیب و پیچیده شهرت دارند و در ادامه همین روند تاریخی دست به ارائه مفهومی تازه برای سیستم فنربندی خودرو زده اند . مجموعه فنربندی جدید آئودی با نام (electromechanical rotary damper) یا EROT قرار است در آینده بخشی از برق مورد نیاز خودرو را تامین کند و بدین ترتیب صرفه جویی اندکی- در حدود 2 گرم به ازای هر کیلومتر پیمایش-  را در میزان گازهای آلاینده اتومبیل به ارمغان می آورد.

برای شرح عملکرد این سیستم بهتر است اول مروری بر عملکرد مکانیسم فنربندی رایج در خودروهای امروزی داشته باشیم که بر اساس ساختار کمک فنرهای هیدرولیکی کار می کند.

یک کمک فنر مبتنی بر حرکت سیال (گاز یا روغن) درون منفذهای ریز، نوسانات فنرها را خنثی می کند، در واقع بدون کمک هیدرولیکی، فنر تا مدت زیادی بازی می کند و این مسئله علاوه بر از بین بردن آرامش سرنشینان باعث برهم خوردن تعادل خودرو می شود، اما حالا آئودی خیال دارد تا کل این مکانیزم را با یک مجموعه الکترومکانیکی جمع و جور کاملا متفاوت جایگزین کند.

براساس برآورد مهندسان فنربندی جدید الکترومکانیکی آئودی که بر اساس نوسانات برق تولید می کند، در حدود 10 کیلوگرم صرفه جویی در وزن را نسبت به مدل های فعلی به ارمغان خواهد آورد که در کنار مزیت حجم کمتر، می تواند نکته مهمی برای طراحی و ساخت خودروهای پیچیده و هیبریدی آینده این شرکت باشد.
آئودی طبیعتا جزییات کامل این اختراع تازه را منتشر نکرده است، اما به نظر می رسد که مجموعه ای از چرخ دنده ها درون این مکانیسم وظیفه تبدیل نوسانات به انرژی الکتریکی را برعهده دارند.

آئودی سه مُد مختلف رانندگی را برای این سیستم تعیین کرده است که شامل حالت رانندگی آسان بر روی وضعیت “بزرگراه”، رانندگی راحت بر روی وضعیت “خارج شهری” و حالت اسپرت در وضعیت “نوربرگ رینگ” می شود که این نام این مُد آخر از یک پیست مشهور و کلاسیک در آلمان برگرفته شده است.

میزان تولید برق و رفاه سرنشینان در هریک از این حالات متفاوت است. تفاوت برق تولیدی در حالت رانندگی بزرگراهی با وضعیت خارج از جاده ای براساس برآورد ها در حدود 610 وات خواهد بود. به شکلی که بر روی مسیر خوب و هموار تنها 3 وات انرژی تولید می شود و در حالت حرکت خارج جاده ای این میزان تا حدود 613 وات افزایش می یابد.

با این حال اگر سرنشینان از رفاه خود صرف نظر کنند و با سخت ترین حالت فنربندی بر روی مسیری به شدت ناهموار رانندگی کنند، میزان تولید برق رقم می تواند بیش از این رقم نیز افزایش پیدا کند.

در ادامه روند توسعه این سیستم الکترومکانیکی، مهندسان آئودی نمونه ای هوشمند از میل موجگیر (ضد غلتش) را طراحی کرده اند که در شرایط رانندگی درون شهری با سرعت پایین به صورت خلاص و آزادانه از چرخ ها جدا می شود.
این مجموعه امکان بازی نرم و آسان هریک از چرخ ها را به شکل مستقل فراهم می آورد؛ اما در زمان رانندگی سریع و اسپرت اتصال بین میله ضد غلتش و چرخ های طرفین برقرار شده و امکان تحمل گشتاور پیچشی در حدود 1200 نیوتن متر به وجود می آید.

در چنین شرایطی هندلینگ خودرو به شکل چشمگیری بهبود یافته و راننده می تواند از تمامی قدرت فرمان پذیری آئودی خود استفاده کند.

آئودی این تکنولوژی فنربندی را با نام اختصاری Eaws برای خودروهای هیبریدی آینده توسعه داده است که امکان عملکرد راحت یا اسپرت خودرو را در شرایط متفاوت فراهم می آورد. برق تولید شده توسط این تکنولوژی فنربندی جدید آئودی با ولتاژ 48 ولت در یک باتری ذخیره می شود و مناسب استفاده برای برخی ابزار های درون خودرو بدون نیاز به روشن شدن پیشرانه احتراق داخلی خواهد بود. براساس پیش بینی ها به نظر می رسد که اولین خودروهای تولید انبوه با چنین تکنولوژی ای در حد فاصل سال های 2020 الی 2026 راهی خیابان ها شوند.