سامسونگ با معرفی سری گلکسی آلفا بزرگترین تغییر در کیفیت ساخت گوشیهای هوشمند خود را آغاز کرد و از پلاستیک کم کیفیت به فلز با کیفیت تغییر مسیر داد. بعدها سری آلفا به سری A تغییر نام یافت و گوشیهای میان رده خود را در این سری معرفی کرد. در این مقاله از زومیت، قصد داریم گوشی Galaxy A8 را با بدنهی تماما فلزی بررسی کنیم.
پرچمداران سامسونگ از ترکیب شیشه و فلز ساخته میشوند که نسبت به نسل قبل با بدنهی پلاستیکی یک تغییر بزرگ و موثر به شمار میرود. اما اگر دنبال گوشی تماما فلزی از سامسونگ باشید میتوانید یکی از محصولات سری A را تهیه کنید. گوشیهای سری A به نوعی بین محصولات میانرده و پرچمدار بازار قرار میگیرند، چرا که این محصولات از سختافزار نسبتا قدرتمند به همراه کیفیت ساخت قابل قبول بهره میبرند و از طرفی قیمت آنها به مراتب بالاتر از محصولات میانردهی بازار است.
با زومیت همراه باشید تا به بررسی عمیق گلکسی A8 سامسونگ بپردازیم. این تلفن توسط دفتر سامسونگ در ایران برای نقد و بررسی در اختیار زومیت قرار گرفته و قیمت آن در بازار حدودا یک میلیون و چهارصد و شصت هزار تومان است.
طراحی
گوشیهای سری گلکسی A به بدنهی تماما فلزی مجهز شدهاند. این بدین معنی است که لبهها و پشت دستگاه تماما از آلومینیوم ساخته شدهاند. لبهی این گوشی نیز همچون محصولات سری نوت و اس سامسونگ با دقت تمام تراش خوردهاند تا شاهد جلوهی ظاهری بسیار خوبی در این محصولات باشیم. بدنهی تماما فلزی گلکسی A نه تنها حس بهتری را در مقایسه با گلکسی اس ۶ منتقل میکند بلکه عدم بیرون زدگی شدید لنز دوربین در مقایسه با گلکسی اس ۶ یا گلکسی نوت باعث شده است تا طراحی ظاهری گلکسی ای ۸ شیکتر و جذابتر از پرچمداران سامسونگ شود. از طرفی گلکسی ای ۸ تنها ۵.۹ میلیمتر ضخامت دارد و باریکی این گوشی آنقدر محسوس است که بلافاصله پس از استفاده از آن متوجهاش میشوید. میتوان گلکسی ای ۸ را یکی از زیباترین گوشی هوشمند سامسونگ دانست.
البته بدنهی یکپارچهی گلکسی ای ۸ باعث شده تا باتری قابلت تعویض نباشد. خوشبختانه برخلاف پرچمداران سری اس و نوت، در سری گلکسی A درگاه میکرو SD جهت افزایش حافظهی ذخیرهسازی وجود دارد. کاربر در صورت تمایل میتواند از خیر حافظهی ذخیره سازی گذشته و در این درگاه سیمکارت دوم را وارد کند.
هرچند با یک تلفن بزرگ با صفحه نمایش ۵.۷ اینچی روبرو هستیم، اما حاشیه باریک دور صفحه نمایش به همراه ضخامت بسیار کم دستگاه باعث شدهاند تا استفادهی آسان از گوشی حتی با یک دست نیز مسیر شود.
گلکسی A8 بسیار خوش ساخت و زیبا است و هنگام استفاده از آن، حس یک کالای باکیفیت به شما منتقل میشود.
سامسونگ در گلکسی A8 سنسور اثر انگشت را با دکمهی فیزیکی هوم یکپارچه کرده تا کاربران بتوانند از آن برای باز کردن قفل گوشی بهره ببرند. سنسور اثر انگشت در این گوشی عملکرد مشابه این سنسور در گلکسی اس ۶ یا گلکسی نوت ۵ دارد و تشخیص اثر انگشت نیز در آن به خوبی انجام میشود. برای باز کردن قفل گوشی تنها کافی است تا انگشت خود را بر روی سنسور قرار دهید تا اسکن انجام شده و قفل دستگاه باز شود.
وقتی از کناره ها به دستگاه نگاه میکنیم فریم فلزی و ضخامت کم دستگاه بیش از هر چیزی به چشم میآید. طراحی فریم این تلفن به دلیل ضخامت اندکی که دارد کاملا با اس ۶ و نوت ۵ متفاوت است.
در مجموع باید بگوییم که از نظر ظاهری A8 یک تلفن زیبا و باریک است که در ساخت بدنهی آن از فلز مرغوبی استفاده شده است و به نظر میرسد مقاومت آن در برابر ضربات مناسب باشد.
صفحهی نمایش
گلکسی A8 سامسونگ از وجود یک صفحهی نمایش ۵.۷ اینچی از نوع AMOLED با رزولوشن 1080p و پوشش گوریلا گلس ۳ بهره میبرد. این صفحهی نمایش از نظر اندازه با صفحهی نمایش مورد استفاده در گلکسی نوت ۵ سامسونگ برابری میکند با این تفاوت که رزولوشن صفحهی نمایش مورد استفاده در گلکسی A8، فول اچدی است. سامسونگ در محصولات سری گلکسی A برخلاف سایر سریهای تولید شده به رزولوشن فول اچدی وفادار مانده و محصولات این سری را با بهرهگیری از این فاکتور روانهی بازار میکند. سامسونگ در A8 نیز از پنل نمایشی امولد بهره گرفته است. البته نباید این موضوع را به عنوان یک فاکتور منفی برای گلکسی A8 در نظر بگیریم، چراکه تراکم پیکسلی ۳۸۶ پیکسل در هر اینچ برای این گوشی هوشمند مناسب به نظر میرسد و در مقایسه با سایر گوشیهای هوشمند میان رده، خوب به نظر میرسد.
نسبت صفحهی نمایش گلکسی A8 به پنل جلویی این گوشیهوشمند ۷۳.۸ درصد است. سامسونگ سعی کرده تا با باریکتر کردن حاشیه ی صفحهی نمایش در این گوشی هوشمند علاوه بر افزایش زیبایی، درصد بیشتری از پنل جلویی را به صفحهی نمایش اختصاص دهد.
در مورد درصد روشنایی این گوشی هوشمند باید به این موضوع اشاره کرد که با وجود بهرهگیری از صفحهی نمایش امولد میتوان در محیطهای پرنور به راحتی محتوای نمایش داده شده را دید که این موضوع به لطف زاویهی دید بالا و روشنایی مناسب صفحهی نمایش میسر شده است. با استفاده از اسلایدر تعبیه شده در تنظیمات گوشی میتوان نور صفحهی نمایش را زیاد و کم کرد. همچنین قابلیت تنظیم نور براساس نور محیط وجود دارد که عملکرد آن قابل قبول است.
اسپیکر
گلکسی ای ۸ به یک اسپیکر تک کانالهی منو مجهز شده است. این اسپیکر نه صدای چندان بلندی دارد و نه کیفیت آن مطلوب است. محل قرار گیری اسپیکر نیز در پشت دستگاه است و این باعث میشود که در هنگام بازی یا استفاده از گوشی در حالت افقی، دست بر روی اسپیکر قرار گیرد. مجموع این موارد باعث میشود تا اسپیکر در گلکسی ای ۸ مایوس کننده شود.
دوربین
گلکسی ای ۸ همچون گلکسی اس ۶ به سنسور ۱۶ مگاپیکسل به همراه لنز با f/1.9 مجهز شده است. سنسور بکار گرفته شده در این گوشی ساخت خود سامسونگ است و از فناوری ISOCELL در آن استفاده شده است. این گوشی فاقد لرزش گیر اپتیکال است و کمتر کسی نیز از گوشی میان رده انتظار چنین قابلیتی را دارد. با دو بار فشار دادن دکمهی فیزیکی هوم اپلیکیشن دوربین اجرا میشود اما سرعت اجرا شدن اپلیکیشن دوربین، کندتر از گلکسی اس ۶ یا گلکسی نوت ۵ است و دلیل این موضوع نیز مربوط به پردازندهی ضعیفتر بکار گرفته شده در گلکسی ای ۸ است.
دوربین جلوی دستگاه نیز کاملا شبیه به پرچمداران سامسونگ است. دوربین ۵ مگاپیکسلی این گوشی نه تنها کیفیت بسیار خوبی دارد بلکه امکانات مختلفی مانند تنظیم میزان روتوش چهره و عکاسی عریض را در اختیار علاقمندان سلفی قرار میدهد.
رابط کاربری اپلیکیشن دوربین هم هیچ تفاوتی با آنچه در گلکسی اس ۶ شاهدش بودیم ندارد. دسترسی به قابلیتهای مختلف عکاسی و فیلمبرداری به سادگی در اختیارتان قرار میگیرد و اگر به دنبال حالتهای بیشتر باشید میتوانید آنها را دانلود کرده و به گوشی خود بیفزایید. اگر مایل باشید تا تنظیمات دوربین را بصورت دستی اعمال کنید، از طریق حالت Pro قادر خواهید بود تا حساسیت ISO، سرعت شاتر، وایتبالانس و غیره را تحت کنترل کامل خود بگیرید.
از آنجایی که اپلیکیشن و سختافزار دوربین کاملا شبیه به معادل آن در پرچمدار سری S است، تجربهی تقریبا یکسانی را در عکاسی و فیلمبرداری با این دو گوشی تجربه خواهید کرد با این تفاوت که دوربین گلکسی A8 کمی کندتر از گلکسی S6 عمل میکند که البته این موضوع چندان محسوس نیست.
گلکسی A8 تصاویر واضح و بسیار زندهای میگیرد و نتیجهی کار فراتر از یک گوشی میان رده است. دوربین گلکسی A8 در سطح بهترین پرچمداران بازار است و از این بابت علاقمندان عکاسی میتوانند یکی از مشتریان این گوشی باشند. با وجود سنسور یکسان، در آزمایشهایی که انجام دادیم در برخی شرایط گلکسی اس ۶ عکسهای بهتر و واضحتری در مقایسه با گلکسی A8 میگرفت و احتمالا دلیل این موضوع مربوط به لرزش گیر اپتیکال است.
باتری
گلکسی A8 به باتری ۳۰۵۰ میلی آمپر ساعتی مجهز شده است. به لطف پردازندهی کم مصرف و صفحهنمایش 1080p که مصرف به مراتب کمتری در مقایسه با پنلهای QHD دارد، طول عمر این گوشی بسیار خوب است. در آزمایش پخش ویدیوِ استاندارد زومیت و در شرایطی که شبکههای بیسیم خاموش شده و شدت روشنایی صفحه نمایش روی ۵۰ درصد تنظیم شده بود، این گوشی موفق شد ۱۰ ساعت و ۲۰ دقیقه ویدیو پخش کند.
مطالب مرتبط
راهنمای خرید غذا ساز و خردکن
بررسی کامپیوتر کوچک ایسوس مدل PN62 سی پی یو i5-10210u
برگ برنده اینتل در آینده تکنولوژی